Om kredsens tilbud

KREDSENS TILBUD
Her vil vi prøve at give dig et sammenhængende overblik over de tilbud som DKK KREDS 3 har til dig og samtidig lidt hjælp til at finde rundt i disse tilbud her på vores hjemmeside.

FØR DU KØBER HUND
Har vi faktisk allerede et tilbud. Kommende hundeejere kan med fordel deltage i vores aftenkursus om dette emne. Her gennemgås, hvilke overvejelser man bør gøre sig inden man får hund, hvad man skal overveje inden valg af race, hvad man skal kræve af sin opdrætter og af sig selv, samt meget mere. Alle kan deltage, så du er velkommen til at anbefale dette kursus til din nabo eller bekendte. Du kan også finde mere om dette kursus i hjemmesidens menu, eller klik her for info om hvornår næste kursus afholdes.

HVALP fra 9 uger til 6 måneder.
Har du en hvalp i denne alder, så er det en rigtig god idé at gå til HVALPEMOTIVATION. Du lærer, hvordan du med motivation kan lære hvalpe forskellige ting – komme når du kalder, gå pænt i snor, sit, dæk og meget andet. Hvalpeinstruktøren kan også give gode råd til hverdagen med den lille hvalp. Og sidst men ikke mindst – din hvalp kommer ud og møder andre hvalpe under ordnede forhold. Det er meget vigtigt for hvalpens udvikling, at den får socialisering og en masse gode oplevelser. På hjemmesiden kan du under hvalpemotivation finde en oversigt over hvalpeinstruktørerne, eller klik her.

Kigger man på hjemmesiden, så har vi jo mange hvalpeinstruktører i DKK KREDS 3 på Fyn. Men det kan til tider desværre være for få til at følge med efterspørgslen. Ring derfor i god tid og reserver en plads til dig og din hvalp.

For at imødekomme denne store efterspørgsel og for at hjælpe i eventuelle ferieperioder, tilbyder vi HVALPELEGESTUER. Dette er også hvalpemotivation, men struktureret så du kan få noget ud af at være med en enkelt eller nogle enkelte gange. Der er altså ikke noget videregående forløb i øvelserne, i stedet lægges der vægt på det sociale samt de gode råd til hverdagen. Du kan på hjemmesiden se, hvor og hvem der tilbyder hvalpelegestuer eller klik her.

UNGHUND på over 6 måneder.
Er din hund blevet over 6 måneder, så kan du vælge at gå til UNGHUNDEMOTIVATION hos en hvalpeinstruktør, eller på et BEGYNDERHOLD hos en lydighedsinstruktør. Grundlæggende vil det være nogenlunde den samme type træning, hvalpeinstruktøren vil bygge videre på øvelserne fra hvalpeholdet og øge sværhedsgraden – lydighedsinstruktøren vil opstarte øvelserne til lydighedsprøver helt fra et begynderniveau.

KØREKORT TIL HUND
Du kan også vælge at gå til KØREKORT-træning. Her kan alle hunde over 6 måneder deltage. Kørekort-træningen kan du se mere om i hjemmesidens menu, eller klik her. Kort fortalt er det lydighedstræning for familiehunde; her lægges ikke vægt på, at hunden skal gå i plads, den skal bare gå ved siden af i en løs line. Derudover er der også miljø- og social-træning på disse hold, idet der lægges vægt på at hunden opfører sig pænt i mange forskellige situationer.

Har du en ældre hund som IKKE HAR GÅET TIL NOGET FØR, så er det en god idé at starte på et begynderhold hos en lydighedsinstruktør eller et kørekort-hold.

Herefter kan du så vælge, hvilken retning du ønsker at gå i din træning med din hund. DKK KREDS 3 tilbyder - lydighedstræning i klasse 1, 2, 3 og elite - kørekorttræning – rallylydighed – agility – og så kan du jo også gå til ringtræning.

LYDIGHEDSTRÆNING – LP1, LP2, LP3 og ELITE
Har du gået til begyndertræning eller unghundemotivation eller kørekorttræning, og dermed fået lidt basis-lydighed på plads, så kan du fortsætte på et lydighedshold.

På disse hold er træningen rettet efter, at du skal lære øvelserne til en lydighedsprøve med din hund. Beskrivelsen af øvelserne til de enkelte klasser kan du finde ved at klikke her - LP1, LP2, LP3 og ELITE

Træningen vil ikke foregå nøjagtigt som i disse beskrivelser, de enkelte øvelser vil blive startet fra dit og hundens niveau, og øvelserne bliver delt op i små delmomenter, som så bliver øvet hver for sig inden de færdige øvelser sættes sammen. Du vil som afslutning på en træningssæson blive tilbudt at deltage i en uofficiel lydighedsprøve der hvor du går til træning. Det skal du tage som træning i at gå til en prøve og samtidig kan du bruge det som indikation af om du er ved at være så dygtig, at du kan melde dig til en officiel lydighedsprøve.

KØREKORT-TRÆNING – Bronze, Sølv og Guld
Er du ikke interesseret i lydighedsprøver, hvor hunden skal gå en meget nøjagtig og lige plads, men du ønsker bare, at din hund går pænt i snor og lærer anden hverdagslydighed – så er KØREKORT-træning lige noget for dig.

Nu er det jo ikke sådan, at der slet ikke er nogen udfordring i at gå til Kørekort-træning – hunden skal gå så pænt i snor, at snoren kan hænge løst – og det skal den ikke kun kunne på en træningsplads, det skal den også kunne inde i byen. En del af træningen er at lære hunden omgang med andre hunde, andre mennesker og andre miljøer. En rigtig god familiehund skal jo kunne komme med alle steder.

Alle hunde over 6 måneder kan deltage. Træningen starter på bronze-niveau. Når sæsonen slutter tilbydes du at deltage i en bronze-kørekort-prøve – hvis du består denne med din hund, kan du næste sæson fortsætte på et sølv-hold. Du kan klikke her og se beskrivelsen af kravene til de forskellige niveauer Bronze, Sølv & Guld og du kan via menuen på hjemmesiden se mere om kørekorttræning samt hvor det tilbydes.

RALLY-LYDIGHED – Begynderklasse, Øvede og Ekspert.
Inden du kan starte på et rallyhold med din hund, skal I have gået til træning og opnået en rimelig lineføring.

Rally-begynder består meget af lineføring, dog er det modsat en lydighedsprøve tilladt at hjælpe hunden med håndtegn. Der bliver sat en bane op med forskellige skilte, der fortæller hvad hund og fører nu skal lave – f.eks. ”gå til venstre”, ”gå slalom om kegler” og mange flere.

Det er muligt at gå til en officiel rallyprøve, her trækkes fra ved fejlagtig udførelse af skilte, for stram snor og andre ting. Ved pointlighed tæller hurtigheden også med.

Der er en hel hjemmeside, der fortæller om RALLY, den kan du se ved at klikke her. På vores hjemmeside kan du via menuen finde information om hvor der tilbydes rallytræning, eller klik her

AGILITY
Din hund skal være fuldt udvokset før den må gå til agility. Desuden skal den være så lydig, at du kan arbejde med den uden snor på.

Agility er en bane med en række forhindringer og spring, som hunden skal forcere hurtigt men også korrekt og i den rækkefølge som du beder den om. Via menuen kan du se mere om, hvor der tilbydes agility. Agility er også en konkurrencesport og der er rig mulighed for at gå til prøve, når du er klar til det. På vores hjemmeside kan du via menuen finde information om hvor der tilbydes agilitytræning, eller klik her.

UNGDOMSAFDELINGEN
Kredsens har, i lighed med alle DKK's kredse, fået en Ungdomsafdeling. Her i kredsen, vil vi tilbyde aktiviteter for alle unge mellem 10 - 18 år. Selve aktiviteterne er langt an på, at de unge selv bestemmer indholdet.
Læs mere om DKKU (ungdomsafdelingen) på denne side.

RINGTRÆNING
Skal din hund udstilles, så er det en rigtig god idé at gå til ringtræning først. Her kan du øve dig på de ting du skal kunne med din hund til en udstilling.

Men du kan da også vælge at gå til ringtræning ”bare” for at få hyggeligt socialt samvær med andre, både for dig og din hund. Ringtræning er typisk uden tilmelding, du møder bare op og betaler pr. gang på dagen. I menuen under ringtræning kan du finde information om, hvor og hvornår der tilbydes ringtræning, eller klik her.

Desuden kan det være en rigtig god idé at deltage i kredsens SKUE.

SKUE
er en uofficiel udstilling. Det er billigere at deltage i et skue end en udstilling – resultatet tæller ikke nogen officielle steder – og det er typisk mere hyggeligt til et skue, da det jo ofte er et mindre arrangement end en udstilling.

Skal din hund til en udstilling, kan det klart anbefales at prøve at deltage i et skue først. Desuden er der mange, som kommer igen, for det er jo hyggeligt og en god mulighed for at dyste om hvem der har den flotteste hund. Se mere om skue her.

ØVRIGE TILBUD
Kredsens bestyrelse arrangerer også andre ting i løbet af året. Disse bliver alle annonceret i HUNDEN og i kalenderen på hjemmesiden. F.eks. foredrag, officielle lydighedsprøver, officielle rally-prøver, gåture og andet.

GENERALFORSAMLING
I september/oktober afholdes den årlige GENERALFORSAMLING for kredsen. Her vil bestyrelsen meget gerne se en masse af medlemmerne. Det er rart med lidt feedback på det arbejde, der bliver lagt i kredsen – negativt såvel som positivt. Her er der jo også valg til bestyrelsen og du kan gøre din indflydelse gældende mht. hvem der skal vælges. Lad nu være med at blive væk, bare fordi du er bange for selv at blive valgt ind i bestyrelsen ! Sådan er der mange, som tænker om generalforsamlinger. Men vi tvinger ikke nogen, det ville der jo alligevel ikke komme noget godt ud af, - eventuelle kandidater skal acceptere at blive opstillet.

Som noget helt specielt har DKK KREDS 3 uddeling af ”ÅRETS GAVE for en særlig indsats for kredsen” til generalforsamlingen. Dette er et festligt indslag, og du kan være med til at indstille kandidaten hertil.