Agility

Hvad er agility?
Agility er oprindelig inspireret af ridebanespringning, og går ud på at hunden skal forcere en “forhindringsbane”, hvor hundeføreren dirigerer hunden ved hjælp af kropssignaler og stemmekommandoer. Man kan undervejs få fejl og vægringer, og til konkurrence vinder den hund der har færrest fejl og løber på den hurtigste tid.

Forhindringerne er mere alsidige end til ridebanespringning, og byder bl.a. på forhindringer hvor hunden skal springe over, løbe igennem, balancere og klatre. Alle forhindringer er udformet med henblik på hundens sikkerhed, og er standardiserede af FCI.

Her er eksempler på nogle af forhindringerne:
Tunnel
Slalom










Spring
Balance












Agility er en sjov og fartfyldt hundesport, og en rigtig sjov måde at få motion og træning på - for både hund og fører! Samarbejdet mellem hund og fører bli’r styrket, og det kan også give en lidt forsigtig hund mere selvtillid, lige som det giver hundene en god bevidsthed om deres kroppe. Og så er det jo bare så sjovt!

Hvem kan løbe agility?
Hvis man tænker agility på konkurrenceplan, så er nogle racer som fødte til agility, medens andre, pga. kropsbygning, er mindre egnede. Men derfor kan stort set alle hunde godt træne agility. Ikke alle kan måske holde til træning flere gange om ugen og konkurrencer hver weekend - men at træne agility “på motions-/hyggeplan” kan de fleste, evt. ved at man tilpasser træningen og/eller forhindringer efter hunden.

Lige som hundene er forskellige af bygning, så lærer de også i forskelligt tempo. Det er derfor vigtigt at man har tålmodighed, og er klar over at ikke alle hunde lærer lige hurtigt.

Hvornår kan man starte?
Der er nogle få krav for at kunne starte til agilitytræning:

Hunden skal være fuldt udvokset. Det er meget forskelligt hvornår en hund er udvokset, en lille hund kan være parat ved 10-12 måneders alder, hvor en større hund måske skal være 18-20 måneder.

Hunden skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKK’s regler.

Du skal være medlem af DKK

Din hund skal kunne træne sammen med andre hunde, dvs. at den f.eks. ikke må være aggressiv, og at du skal ha’ nok kontrol over hunden til at den ikke løber væk, eller løber hen til de andre hunde.

Om træningen
Træningen foregår med såkaldte positive træningsmetoder. I grove træk betyder det at vi belønner hunden når den gør det rigtige, enten med godbidder eller med leg. Vi sætter øvelserne op sådan at det skal være nemt for hunden at gøre det rigtige. Bli’r det alligevel forkert så ignorerer vi fejlen, og ser om vi kan gøre det endnu nemmere for hunden at gøre det rigtigt. Hundetræning skal være sjovt for både hund og fører!"


Tilmelding til træning foregår til den enkelte instruktør.

Afregning foregår ligeledes til instruktøren.

Du kan se prisen her