Kredsens tilbud

KREDSENS TILBUD

Her vil vi prøve at give dig et sammenhængende overblik over de tilbud som DKK KREDS 3 har til dig og samtidig lidt hjælp til at finde rundt i disse tilbud her på vores hjemmeside.

Ved kredsens træningstilbud skal du finde den instruktør, du ønsker at gå til træning ved og kontakte personen for at blive skrevet op til et hold.

FØR DU KØBER HUND

Kommende hundeejere kan med fordel deltage i vores aftenkursus om dette emne. Her gennemgår underviserne, hvilke overvejelser man bør gøre sig, inden man får hund, hvad man skal overveje inden valg af race, hvad man skal kræve af sin opdrætter og af sig selv, samt meget mere. Alle kan deltage, så du er velkommen til at anbefale dette kursus til din nabo eller bekendte. Du kan finde mere om dette kursus i hjemmesidens menu.

HVALPEMOTIVATION (fra 8 uger til 6 måneder
Har du en hvalp i denne alder, så er det en rigtig god idé at gå til HVALPEMOTIVATION. Du lærer, hvordan du med motivation kan lære hvalpe forskellige ting – komme når du kalder, gå pænt i snor, sit, dæk og meget andet. Hvalpeinstruktøren kan også give gode råd til hverdagen med den lille hvalp. Og sidst men ikke mindst – din hvalp kommer ud og møder andre hvalpe under ordnede forhold. Det er meget vigtigt for hvalpens udvikling, at den får socialisering og en masse gode oplevelser. På hjemmesiden kan du under hvalpemotivation finde en oversigt over træningspladser med hvalpemotivation. Sørg for at kontakte den pågældende instruktør i god tid og reserver en plads til dig og din hvalp, da der heldigvis er rift om pladserne.

For at imødekomme denne store efterspørgsel og for at hjælpe i eventuelle ferieperioder, tilbyder vi HVALPELEGESTUER. Dette er også hvalpemotivation, men struktureret så du kan få noget ud af at være med en enkelt eller nogle enkelte gange. Der er altså ikke noget videregående forløb i øvelserne, i stedet lægges der vægt på det sociale samt de gode råd til hverdagen. Du kan på hjemmesiden se, hvor og hvem der tilbyder hvalpelegestuer.

UNGHUNDETRÆNING (fra 6 måneder og op)
Er din hund blevet over 6 måneder, så kan du vælge at gå til UNGHUNDETRÆNING hos en hvalpeinstruktør, eller på et BEGYNDERHOLD hos en lydighedsinstruktør. Grundlæggende vil det være nogenlunde den samme type træning, hvalpeinstruktøren vil bygge videre på øvelserne fra hvalpeholdet og øge sværhedsgraden – lydighedsinstruktøren vil opstarte øvelserne til lydighedsprøver helt fra et begynderniveau.

LYDIGHEDSTRÆNING – LP1, LP2, LP3 og Elite
Har du gået til begyndertræning eller unghundetræning, og dermed fået lidt basislydighed på plads, så kan du fortsætte på et lydighedshold. Lydighedstræningen er delt op i fire niveauer, hvor man starter med LP1.

På et lydighedshold er træningen rettet efter, at du skal lære øvelserne til en lydighedsprøve med din hund. De enkelte øvelser vil blive startet fra dit og hundens niveau, og øvelserne bliver delt op i små delmomenter, som så bliver øvet hver for sig inden de færdige øvelser sættes sammen. Du vil, som afslutning på en træningssæson, blive tilbudt at deltage i en uofficiel lydighedsprøve, der hvor du går til træning.

KØREKORT TIL HUND-TRÆNING – Bronze, Sølv og Guld
Her kan alle hunde over 6 måneder deltage. Kort fortalt er det lydighedstræning for familiehunde; her lægges ikke vægt på, at hunden skal gå i plads, den skal dog gå ved siden af i en løs line. Træningen foregår i forskellige miljøer med forskellige udfordringer og forstyrrelser, som hunde og førere kan bruge i deres hverdag. En rigtig god familiehund skal gerne kunne fungere andre steder end kun derhjemme. Et KTH-hold afsluttes med en prøve, hvor man kan erhverve sig et kørekort i de tre niveauer; bronze, sølv og guld.

RALLY-LYDIGHED – Begynder, Øvede, Ekspert og Champion
Har du gået til begyndertræning eller unghundetræning, og dermed fået lidt basislydighed på plads, så kan du fortsætte på et rallyhold.

Rally er delt op i fire niveauer, hvor man starter med begynder. Til en officiel rallyprøve er der opstillet en bane med et vist antal skilte, som angiver hvilke øvelser fører og hund skal udføre. Det gælder om at gøre dette så præcist som muligt men gerne med håndtegn og andre signaler for at hjælpe hunden.

Til træningen vil du blive undervist i alle disse skilte og få tips og tricks til, hvordan du bedst lærer din hund disse momenter. I rally er samarbejde en essentiel del, så derfor kan træningen både være sjov for dig, der vil stille til prøver og til dig, der ikke tænker i konkurrencer.

NOSE WORK
Nose work er en ny hundesport i Danmark, som handler om at lære hunden at finde forudbestemte dufte i forskellige miljøer efter faste regler. Træningen er bygget op omkring søgning efter tre specielt udvalgte dufte i fire forskellige miljøer: beholdersøg, indesøg, udesøg og køretøjssøg.

Nose work er betegnelsen for en ny hundesport i Danmark, hvor man træner hunden til at finde forskellige dufte i forskellige miljøer – og at bruge næsen er noget, næsten alle hunde af alle racer og aldre elsker.

Nose work går i sin enkelhed ud på, at man lærer sin hund at finde forudbestemte dufte i forskellige miljøer og efter faste regler.

Man kan enten vælge at træne med konkurrence for øje eller blot som en rigtig god aktivering.


AGILITY
Agility er en sjov og fartfyldt hundesport, hvor hunden skal forcere en række forhindringer. Banen skal gennemføres korrekt, i den rigtige rækkefølge, og så går det hele på tid.

Din hund skal være fuldt udvokset før den må gå til agilitytræning. Det varierer fra race til race, hvor de helt små racer kan være parate allerede ved 10 måneder, og de store racer ved 2 år. Hund og fører skal have et godt samarbejdsgrundlag, ligesom den skal kunne arbejde på hold sammen med andre hunde.

Agility er en konkurrencesport, hvor der er rig mulighed for at deltage til prøver, når man er klar til det. Har man ikke lyst til konkurrence, kan man sagtens nøjes med "bare" at træne. Da banerne til agility aldrig er ens, er der hele tiden noget nyt for både hund og fører.

UNGDOMSAFDELINGEN
Kredsen har, i lighed med alle DKK's kredse, en Ungdomsafdeling. Her i kredsen, vil vi tilbyde diverse aktiviteter for alle unge mellem 10 - 18 år. Hold øje med kredsens hjemmeside om dette eller giv et forslag til kontaktpersonen for området, hvis du har en god idé.

RINGTRÆNING
Skal din hund udstilles, så er det en rigtig god idé at gå til ringtræning først. Her kan du øve dig på de ting, du skal kunne med din hund til en udstilling.

Men du kan da også vælge at gå til ringtræning ”bare” for at få hyggeligt socialt samvær med andre, både for dig og din hund. Ringtræning er typisk uden tilmelding, du møder bare op og betaler pr. gang på dagen. I menuen under ringtræning kan du finde information om, hvor og hvornår der tilbydes ringtræning.

SKUE
Er en uofficiel udstilling, hvilket vil sige at resultatet ikke tæller nogen officielle steder. Det er billigere at deltage i et skue end en udstilling, og det er typisk mere hyggeligt til et skue, da det ofte er et mindre arrangement end en udstilling.

Skal din hund til en udstilling, kan det klart anbefales at prøve at deltage i et skue først. Desuden er der mange, som kommer igen, fordi det er hyggeligt både med ens egen hund men også de andre skuedeltagere.

ØVRIGE TILBUD
Kredsens bestyrelse arrangerer også andre aktiviteter i løbet af året. Disse bliver alle annonceret i HUNDEN og i kalenderen på hjemmesiden. F.eks. foredrag, officielle lydighedsprøver, officielle rally-prøver, AG-prøver, gåture og andet.


GENERALFORSAMLING
I september/oktober afholdes den årlige GENERALFORSAMLING for kredsen. Her vil bestyrelsen meget gerne se en masse af medlemmerne. Det er rart med lidt feedback på det arbejde, der bliver lagt i kredsen – negativt såvel som positivt. Her er der også valg til bestyrelsen, og du kan gøre din indflydelse gældende mht. hvem der skal vælges. Lad nu være med at blive væk, bare fordi du er bange for selv at blive valgt ind i bestyrelsen ! Sådan er der mange, som tænker om generalforsamlinger. Men vi tvinger ikke nogen, det ville der jo alligevel ikke komme noget godt ud af, - eventuelle kandidater skal acceptere at blive opstillet.

Som noget helt specielt har DKK KREDS 3 uddeling af ”ÅRETS GAVE for en særlig indsats for kredsen” til generalforsamlingen. Dette er et festligt indslag, og du kan være med til at indstille kandidaten hertil.